< Terug naar overzicht

Whiskey & Blues

Start- en eindpunt:New Orleans - Atlanta - Nashville
Reisduur:15 dagen
Soort reis:Individuele reis
Beste reisperiode:Voorjaar, Zomer, Najaar
Afstand per dag:
Aantal overnachtingen:14
Hotelverzorging:Logies
Optionele extra’s:Vliegticket, Verlenging / extra dagen
  • Memphis, Tennessee, Atlanta, Baele Street
  • Voor de muzikale motorrijder(s)
  • Beleef het historische platteland en gebruiken in het zuid-oosten van de USA
Aanvragen in 4 stappen
1. Motorrijder
2. Bijrijder
3. Motortransport
4. Kameropties
Maak uw keuze
-+
Toelichting

GPS-routes voor je eigen navigatiesysteem zijn altijd inbegrepen. We hebben de beste motorwegen alvast voor je geselecteerd! Daarnaast gaan we uit van goed verzorgde hotels, met een fijne bar en uiteraard een parkeerplek voor je motor.

Prijs vanaf* ,-
Volgende stap
Maak uw keuze
-+
Toelichting

Met bijrijder bedoelen we jou als duopassagier en zit je dus achterop de motorfiets.

Prijs vanaf* ,-
Volgende stap
Maak uw keuze
Bij deze reis zijn er geen transportmogelijkheden.
Toelichting

Bij onze motortransportservice is ook het bijvoegen van een weekendtas (met motorkleding) inbegrepen. Zo kun je voordelig en eenvoudig alleen met handbagage vliegen. Tegen meerprijs halen wij de motor ook bij je thuis op en leveren we deze weer bij je af aan huis.

Prijs vanaf* ,-
Volgende stap
Maak uw keuze
-+
-+
Toelichting

Geef hier aan hoe je de kamerindeling precies wenst.

Prijs vanaf* ,-
Volgende stap
Startdatum:
Prijs vanaf* ,-
motorrijders
bijrijders
éénpersoonskamer(s)
tweepersoonskamer(s)
Gegevens boeker

Om de aanvraag compleet te maken hebben wij de onderstaande gegevens nodig van de hoofdboeker

Er wordt een kopie van deze aanvraag verstuurd naar het opgegeven e-mailadres.

Er is wat mis gegaan bij uw aanvraag. Probeer het opnieuw of neem contact met ons op.
Reisverzekering- en annuleringsverzekering en overige aanvullende opties zijn niet bij de prijs inbegrepen. Let op: de totaalprijs betreft een indicatie. Er wordt altijd een persoonlijke offerte voor je gemaakt, waardoor de prijs mogelijk anders uit kan vallen.
Whiskey & Blues
“Met een veerpontje over de Mississippi, even ten zuiden van Natchez, een prachtstadje dat er nog helemaal zo uitziet als in de jaren voor de Burgeroorlog. Koloniale plantagehuizen met pilaren, magnolia’s in de tuinen, grote bomen met slierten Spanish moss, een Mississippi Steamer als drijvend gokpaleis aan de kade. Je steekt de Muddy River over, zes grote Harleys aan boord. Een meisje in een pickup truck spreekt je aan in zo’n lijzig accent als Forest Gump: ‘What are y’all doing?’ ‘We’re riding Harleys’, het meisje bloedserieus: ‘Oh, I’m riding horses.’

Southern sweet
Zulke ontmoetingen heb je dagelijks in de Deep South, waar de vriendelijkheid en gastvrijheid legendarisch zijn. Southern Sweet, noemen ze dat daar. Ja, het zijn ook de staten van de Bible Belt, met op bijna elke straathoek een kerk. Maar tussen die kerken begrijpen ze best dat je af en toe ook een stoute jongen wilt zijn, als je het maar niet al te dol maakt. En zo kun je in het French Quarter in New Orleans gewoon op straat je biertje drinken, iets wat in geen enkele andere stad is toegestaan. En dat niet alleen tijdens Mardi Gras, het van oorsprong Franse carnavalsfeest waarnaar de hoofdrolspelers van de filmklassieker Easy Rider op weg waren. Ook kun je in de destilleerderij van Jack Daniel’s in Tennessee lekker aan de whiskey, terwijl de county is drooggelegd… fantastisch.

Confederate Flag
Je wordt al snel verliefd op die broeierige staten in het zuiden. De Confederate Flag wappert er nog steeds, maar dat wil niet zeggen dat de mensen er nog net zo racistisch en conservatief zijn als in de duistere tijd van de slavernij. Toegegeven, het zijn juist dat verleden en de Burgeroorlog die het diepe zuiden hebben getekend, maar dat maakt de regio ook uniek en boeiend. Neem nu de blues, de weemoedig sound van de zwarten die nog overal in de Missisippi Delta klinkt, vooral in Beale Street van Memphis. Muziek is sowieso al een handelsmerk in het zuiden, want Memphis is natuurlijk ook bekend als de woonplaats van Elvis Presley, Nashville als de hoofdstad van de country, New Orleans van de jazz en plaatsjes als Ashville bij de Smoky Mountains van de bluegrass.

Een regelrechte aanrader is het boottochtje door de swamps van zuidelijk Louisiana. In een spookachtige schemerwereld vaar je tussen enorme cipressen die in het water staan. Je verwacht er natuurlijk helemaal lek gestoken te worden door de muskieten. ‘Maar die hebben we hier niet’, verteld de gids, een Cajun met de schitterende naam Beaux Bridge. Hij legde uit dat de waterhyacinten uit zelfbescherming een stofje afscheiden dat als deet-spray werkt.”

Lees meer

Heeft u vragen over motortransport of onze motorvakanties?

Wij hebben ze al voor u beantwoord!

meerinfobtn