< Terug naar overzicht

Historisch Harz

Start- en eindpunt:Huislocatie
Reisduur:4 dagen
Soort reis:Individuele reis
Beste reisperiode:Voorjaar, Zomer, Najaar
Afstand per dag:
Aantal overnachtingen:3
Hotelverzorging:Halfpension
Optionele extra’s:Verlenging / extra dagen
  • Hoogste berg 'de Brocken' van Noord Duitsland
  • Talrijke mooie dorpjes en gezellige stadjes
  • Interessante mijnbouwgeschiedenis
  • Prachtig bochtenwerk
  • Veel natuurschoon & historie
Bereken vrijblijvend je reis
1. Motorrijder
2. Vervoer
3. Voorkeuren
4. Verlenging
icon
Maak uw keuze
-+
-+
1
-+
-+
Toelichting

GPS-routes voor je eigen navigatiesysteem zijn altijd inbegrepen. We hebben de beste motorwegen alvast voor je geselecteerd! Daarnaast gaan we uit van goed verzorgde hotels, met een fijne bar en uiteraard een parkeerplek voor je motor. Met bijrijder bedoelen we jou als duopassagier en zit je dus achterop de motorfiets.

Prijs vanaf* ,-
Volgende stap
icon
Maak uw keuze
Toelichting

Bij onze motortransportservice is ook het bijvoegen van een weekendtas (met motorkleding) inbegrepen. Zo kun je voordelig en eenvoudig alleen met handbagage vliegen. Tegen meerprijs halen wij de motor ook bij je thuis op en leveren we deze weer bij je af aan huis.

Prijs vanaf* ,-
Volgende stap
icon
Reisstijl
Accommodatie voorkeur
Toelichting

Prijs vanaf* ,-
Volgende stap
icon
Extra's
Toelichting

Prijs vanaf* ,-
Volgende stap
Startdatum:
Prijs vanaf* ,-
motorrijders
bijrijders
éénpersoonskamer(s)
tweepersoonskamer(s)
Gegevens boeker

Om de aanvraag compleet te maken hebben wij de onderstaande gegevens nodig van de hoofdboeker

Er wordt een kopie van deze aanvraag verstuurd naar het opgegeven e-mailadres.

Er is wat mis gegaan bij uw aanvraag. Probeer het opnieuw of neem contact met ons op.
Reisverzekering- en annuleringsverzekering en overige aanvullende opties zijn niet bij de prijs inbegrepen. Let op: de totaalprijs betreft een indicatie. Er wordt altijd een persoonlijke offerte voor je gemaakt, waardoor de prijs mogelijk anders uit kan vallen.

Als je van plan bent om met de motor door Duitsland te toeren, doet er zeker goed aan om eens aan de Harz te denken. Binnen deze regio zijn namelijk, naast de oogstrelende bergrijke omgeving, prachtig bochtenwerk te vinden. De Harz is een gebied in het midden van Duitsland, van ongeveer 110 km lang en 30 km breed. Het gebergte bestaat uit twee delen: de Oberharz in het westen en de Unterharz in het oosten. De Unterharz is met zijn hoogte van 400 meter aanzienlijk lager dan de Oberharz, die bij de top van de Brocken tot wel 1141 meter hoog reikt.

Het gebied staat onder andere bekend om de historische watergalerij Oberharzer Wasserregal, een systeem van waterreservoirs, kanalen en tunnels dat tussen de 16e en 19e eeuw werd aangelegd voor de mijnbouw.   Naast de watergalerij kan het gebied ook trots zijn op haar stoomlocomotieven. Tussen de plaatsen Wernigerode, Nordhausen en Quedlinburg rijden tot de dag van vandaag ouderwetse stoomtreinen. Naast deze spoorlijnen is er nog een spoorlijn in het bijzonder het vermelden waard: de Brockenbahn. Deze spoorlijn van 19 km gaat naar de top van de Brocken, op 1141 meter hoogte. In het gebied is ook een nationaal park te vinden, waar zeldzame dieren zoals de zwarte ooievaar en de Euraziatische lynx leven. Een prachtig stuk natuur dat ook bij veel motorrijders niet voor niets in de smaak valt. In het hotel vind je daarnaast een garandeert gastvrij welkom, nette kamers en fraai buitenterras.

Lees meer

Heeft u vragen over motortransport of onze motorvakanties?

Wij hebben ze al voor u beantwoord!

meerinfobtn

Heb je vragen?
Bram
Stel uw vraag
Bram

Uw reisadviseur Bram

“Ik vertel u graag alles over deze reis”