Terug naar blogs
Geplaatst op juli 2, 2023

Tips voor pech onderweg tijdens je motorreis

3 minuten

Als motorrijder weet je dat pech onderweg altijd kan gebeuren. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn op mogelijke noodsituaties, zodat je snel en efficiënt geholpen kunt worden. Hierbij zijn enkele tips voor pech onderweg met je motor op reis.

Noodgeval? Bel het lokale noodnummer
Als je in een noodsituatie terechtkomt, bel dan het lokale noodnummer. In Europa is dit altijd 112, maar in andere landen kan het afwijken. Het is daarnaast handig om het nummer van de verzekering of tussenpersoon hand te hebben. Zij kunnen je eventueel ook helpen bij pech onderweg en andere verzekeringszaken.

Zorg voor een goede reisverzekering
Een goede reisverzekering is essentieel voor motorrijders. Hiermee ben je gedekt voor medische kosten en eventuele repatriëring. Ook een annuleringsverzekering kan handig zijn als je reis om welke reden dan ook voortijdig wordt afgebroken. Controleer daarnaast of je voertuigverzekering ook pechhulp of repatriëring dekt.

Heb je dit niet?
Als je geen voertuigverzekering hebt die pechhulp of repatriëring dekt, kun je overwegen om een lidmaatschap af te sluiten bij de ANWB of de KNMV. Zij bieden vaak hulp bij pech onderweg en hebben contacten met lokale garages.

Begeleide reis geboekt?
Als je bij ons een begeleide reis hebt geboekt, zullen wij je (waar mogelijk) al>jd ondersteunen bij pech. Zo kunnen we je motor ophalen of eventueel assisteren bij kleine reparaties.

Zelf of lokaal repareren
Als je motor niet ernstig beschadigd is, kun je overwegen om e.e.a. zelf te repareren of lokaal te laten repareren. Neem zelf altijd tieraps, ductape en een bandenreparatiesetje mee, zodat je kleine reparaties zelf kunt uitvoeren. Overleg daarnaast altijd met de verzekering waar je lokaal terecht kunt voor reparaties.