Terug naar blogs
Geplaatst op juni 15, 2023

Waar moet ik op letten bij het boeken van mijn motorreis?

2 minuten

Als je van plan bent om een motorreis te boeken, zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden voordat je boekt. Wij schreven een aantal tips om je op weg te helpen bij het boeken van een geslaagde motorreis.

Type motor, afstanden en ervaring
Het type motor dat je hebt, moet aansluiten bij de afstanden die je wilt afleggen en je eigen rij-ervaring. Heb je bijvoorbeeld geen ervaring met het rijden van lange afstanden, kies dan voor route die niet direct veel kilometers per dag aflegt.

Weet wat je kunt en hou rekening met je eigen ervaring. Een afstand van 300 kilometer op een dag in Nederland is anders dan dezelfde afstand in Spanje door de bergen. Houd daarom al>jd rekening met je eigen rij-ervaring en de omstandigheden op de route.

Houd ook rekening met je ervaring met rijden in de bergen. Als je geen ervaring hebt met het rijden in de bergen, is het verstandig om eerst te oefenen voordat je op reis gaat.

Kwaliteit van het asfalt
De kwaliteit van het asfalt is van groot belang voor een geslaagde motorreis. Zorg ervoor dat je van tevoren informa>e hebt over de kwaliteit van de wegen in de gebieden waar je naartoe wilt. Over het algemeen zijn de wegen in Spanje, Oostenrijk en Noord-Italièˆ bijvoorbeeld van betere kwaliteit dan in Zuid-Italièˆ.

Temperaturen en kleding
Houd ook rekening met de temperaturen tijdens de reisperiode en zorg dat je de juiste kleding meeneemt. In sommige gebieden kan het erg warm zijn, terwijl het in andere gebieden juist koud kan zijn of juist heel wisselvallig. Zorg er daarom voor dat je de juiste kleding bij je hebt om je aan te passen aan de omstandigheden.

Flexibiliteit in route
Ten slotte is het belangrijk om te weten dat je bij ons flexibel bent in de route. Er zijn namelijk dagelijks altijd een korte en lange route beschikbaar, zodat jij dagelijks kan bepalen wat het beste bij je past. Houdt hierbij rekening met je eigen gemoedstoestand.

Door over bovenstaande punten vooraf goed na te denken en de juiste voorbereidingen te treffen, kun je optimaal genieten van je motorreis.